Jag har haft hundar sedan den morgonen 1973 då jag fyllde 10 år.

Pappa o Mamma uppfyllde min stora önskan om en egen hund, jag fick en svart mellanstor pudel som blev en kär vän i många år!  

Min Morfar i Småland var en hängiven jägare och hade bl.a korthåriga svarta taxar till drivande jakt, alla hette Laddrick, med enda skillnad på numret efteråt, Laddrick 1an, Laddrick 2an. osv..

Märkligt när det finns så mycket fina hundnamn! Men det är en annan femma!

Jag fick följa med honom på pass i skogen, det var så spännande att sitta där alldeles tyst och följa hundens drev som buktade i skogen.

Jag tog jägarexamen 1990, då var Morfar stolt!

Jag har haft många fina jakthundar genom åren beagle, korthårig tax, strävhårig tax, tysk wahctel och strävhårig vorsteh.

Nu har jag en strävhårig tax som är 6 år, Öllmans Estelle men vi kallar henne Stella, hon är en fena på jakt, hon är spårnoga, driver 30-40 minuter med högt och tydligt skall. Sällan är en jaktdag i skogen med Stella som drevhund en dag utan jaktlycka.

Stella är förutom en fin jaktkompis också en ljuvlig sällskapshund, lyhörd och mycket snäll.

Så förra året började jag drömma om att få valpar efter henne, sagt och gjort den 21 april 2014 parade vi henne med Rondodrevets Hero, en minst lika duktig jakthund med mycket fina meriter och dessutom en trevlig familjehund.

25 juni 2014 föddes 6 stycken fina och välskapta valpar, 1 hane som kom först och var en riktig bamse, sen kom de 5 tikarna i tätt följd! Fantastiskt!

Vips så är jag inne i valplyckan, startade en kennel och en alldeles egen hemsida!