18. sep, 2014

Bästa rasen, både som sällskap och jakt!

Att läsa om Tax: 

Perfekta ägare av en Tax är Familjer.                     Taxar passar utmärkt ihop med barn. 

Rasens personlighet, kännetecknande egenskaper och temperament;

Taxen är först och främst en jakthund, MEN den är otroligt mångsidig och passar lika bra som sällskapsdjur i hemmet. Rasens temperament och höga intelligens gör det till en perfekt sällskapshund både i staden och på landet. 

Varianterna har olika temperament. Den korthåriga är ofta mer reserverad än de andra varianterna och är normalt mycket omdömesgill om vem den gillar eller inte gillar. 

Förenlighet med andra husdjur är utmärkt. 

Skötselkrav
Taxar är starka, tåliga och enkla att sköta om. Alla varianter kräver marginell uppmärksamhet och framför allt den korthåriga varianten kräver inte så mycket pälsvård. Det är helt klart en stor fördel för den normala hundägande familjen. 

Den strävhåriga taxen har en kort och grov päls, och rasen kännetecknas av ett skägg och buskiga ögonbryn som ger den dess karaktäristiska utseende. Taxar blir lätt uttråkade i trädgården och är förtjusta i mat, så se till att de får regelbunden motion eller minska ner på portionerna. Taxar tillbringar glatt sitt liv i din favoritfåtölj, men för hundens välmående rekommenderar vi regelbunden motion. 

På grund av rasens långa kropp i förhållande till höjden, och det faktum att de flesta taxar älskar mat, är det viktigt att inte ge dem för mycket mat. En hund som är fet drabbas ofta av diskbråck, vilket är det vanligaste problemet för taxar och inträffar normalt när hunden är mellan fem och sju år gammal.

Är det konstigt att jag älskar TAX... Nä dom är bara så ljuvliga!